Lääketieteellisen tutkinnon tunnustamisen Suomeen lyhyt tiekartta 

Valviran hakemus / tutkintotodistuksen vastaavuusasiakirjat:

 1. Lomake Valvira-sivulla: Täytä asianmukaiset kentät verkkosivulla esitetyllä tavalla. Tulosta sivu ja laita siihen märkä allekirjoituksesi. Skannaa märkä allekirjoitettu versio. Skannattu versio lähetetään sähköpostitse. Tulostettu versio toimitetaan hakemuksen kirjekuoreen.
 2. Asiakirja, josta käyvät ilmi henkilötietosi: Valviran virallisilla verkkosivuilla ei ole yksityiskohtaisia tietoja uudenlaisten henkilökorttien ja uudenlaisten ajokorttien saatavuudesta. Yksi asia, jonka tiedämme, on se, että passi on välttämätön jokaiselle, joka lähtee tälle matkalle. On myös kokeiltu ja testattu, että valokopio passista hyväksytään. Passin henkilötietosi sisältävästä sivusta otetaan valokopio. Valokopio otetaan alkuperäisenä notaarin luona. Apostille-menettelyt suoritetaan piirikuvernementissa / kuvernementissa yhdessä valokopion kanssa. Skannaa passin valokopio, jossa on apostille-merkintä (sekä valokopiosivu että sivu, jossa on apostille-merkintä). Digitaalinen kopio lähetetään sähköpostin liitetiedostona. Laitoimme painetun version kirjekuoreen.
 3. Hyvinvointitodistus: Tämä asiakirja on saatavissa kahdella tavalla. Ensimmäinen tapa on pyytää sitä vetoomuksella terveysministeriön Euroopan unionin ja ulkosuhteiden pääosastolta. Ensimmäistä tapaa eivät suosittele ihmiset, jotka ovat kokeneet sen. Syynä on se, että asiakirjan saapuminen kestää kauemmin, eikä ministeriö lähetä uusia asiakirjoja ennen kuin 3 kuukautta on kulunut. Toinen tapa on pyytää sitä maakunnan lääkärikamarilta. Lääkärikamarin todistuksen saamiseksi on ensin rekisteröidyttävä asianomaiseen lääketieteelliseen kamariin ja sen jälkeen esitettävä pyyntö vetoomuksella. Asiakirjasta peritään kamarin jäsenmaksu ja myös asiakirjan hinta. Olipa tapa saada asiakirja mikä tahansa, meidän on hyödyllistä pyytää asiakirja englanniksi, sillä sekä ministeriö että lääkäriliitto antavat asiakirjan englanniksi. Niiden, jotka saavat asiakirjan turkiksi, on myös käännettävä se. Kun olemme vastaanottaneet asiakirjan, teemme "alkuperäisen asiakirjan" apostille-merkinnän. Skannataan se ja luodaan sähköpostin liitetiedosto. Laitoimme painetun version kirjekuoreen.
 4. Tutkintotodistus Jos tutkintotodistuksesi on kirjoitettu sekä turkiksi että englanniksi, valokopioimme sen. Me teetämme sen notaarilla. Saamme sen apostilloitua. Skannaa sähköpostin liite ja laita se kirjekuoreen. Jos tutkintotodistuksesi on annettu vain turkiksi, käännä tutkintotodistuksesi EU:n hyväksymän kääntäjän toimesta ja anna se virallistaa. Saat sen apostilloituna. Kun olet skannannut ja vastaanottanut sähköpostin liitteen, voit laittaa sen kirjekuoreen.

Hyvätasoinen, lääketieteellisen koulun tutkintotodistus, passi: Varoitus Apostille-hakemuksesta

Jotta apostille voidaan soveltaa asiakirjaan, asiakirjan on oltava DOCUMENT-tilassa. Mitään apostillea ei voida soveltaa asiakirjoihin, jotka eivät ole viranomaisten myöntämiä. Apostille-prosessissa tarvitaan laitos, jossa asiakirja on myönnetty, asiakirjan järjestävä viranomainen, toimielimen virkamiehen allekirjoitus ja toimielimen sinetti. Vaikka sen kääntäisi notaarin vannoma terrieri, ei ole mahdollista ottaa kyseistä paperia suoraan ja lähettää sitä, koska se ei ole kulkenut virallisen toimielimen tai viranomaisen kautta. Notaari hyväksyy käännökset tämän mekanismin loppuun saattamiseksi. Myöhemmin Apostil johtajissa ei ole itse käännös, vaan notaarin kirjoitus, joka hyväksyy käännöksen. Jos meillä olisi virallinen toimielin, jota voisimme hakea sanomalla "Hei, haluan käännöksen tästä asiakirjasta", tai jos olisi julkinen rakennus, jossa olisi virallinen tulkkaustoimisto/ toimisto / osasto jne., Ja kyseisen toimielimen valvoja allekirjoitti ja sinetöi kyseisen käännöksen, voisimme ottaa asiakirjan ilman notaaria ja lähettää sen postiin.

 • Lääketieteellisen tiedekunnan tutkintotodistuksen tunnistaminen  Suomessa

  Mikä laitos tunnustaa lääketieteen tutkinnon Suomessa?

  Suomessa lääkärin tutkintoja tunnustava organisaatio on Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto, joka tunnetaan myös nimellä Valvira (organisaation erikoisnimi on yhdistelmä sanojen valvonta ja virasto ensimmäisistä tavuista). Tarvittavat asiakirjat on lähetettävä Valviralle postitse. Yrityksen, jolle lähetät postia, on tehtävä tulli-ilmoitus postistasi. Muussa tapauksessa postisi juuttuu tulliin. Valvira päivittää ja julkaisee tarvittavat asiakirjat ja toimet verkkosivuillaan.Klikkaa tästä, kun haluat lukea vaatimukset lääkäreille, jotka ovat opiskelleet lääketiedettä Euroopan ulkopuolella (EU/ETA-maiden ulkopuolella).


  Mitkä ovat asiakirjat, joita tarvitaan turkkilaisen lääketieteellisen korkeakoulututkinnon ylentämiseen Suomessa?

  Suomessa turkkilainen lääketieteellisen oppilaitoksen tutkintotodistus vaatii passin, lääketieteellisen tiedekunnan tutkintotodistuksen, hyvän aseman todistuksen.


  Suomessa turkkilainen lääketieteellisen oppilaitoksen tutkintotodistus vaatii passin, lääketieteellisen tiedekunnan tutkintotodistuksen, hyvän aseman todistuksen.

  Apostillella varustettu kopio lääketieteellisestä tutkintotodistuksesta ja passista, jonka apostille-valtuutettu notaari ja oikeudellisesti pätevä kääntäjä (jonka käännös apostilloidaan kuvernementissa tai piirikuvernementissa) on kääntänyt englanniksi, sekä apostillella varustettu englanninkielinen Good-Standing-asiakirja riittävät. Luettelo apostilleluvan antavista laitoksista. Valvira ei myöskään hyväksy turkkilaisia kääntäjiä. Voit lähettää tutkintotodistuksesi pdf-muodossa sähköpostitse valtuutetulle kääntäjälle Suomessa ja pyytää häntä lähettämään käännöksen puolestasi Valviralle. He veloittavat 40 €, mutta asiakirjasi on 100 % varmennettu. Voit myös tulostaa suomenkielisen hakemuslomakkeen Valviranvastaavalta sivulta (Jos hakulomakkeen linkki ei toimi, voit ladata sen myös sivuiltamme), täyttää sen ja lisätä sen asiakirjoihisi kirjoittamalla päivämäärän ja nimesi (Klikkaa tästä hakuohjeet). Kun täytät lomakkeen, kirjoita osoitteesi ja lääketieteellisen oppilaitoksesi nimi kääntämättä sitä. Sinulta pyydetään lääketieteellisen oppilaitoksesi sähköpostiosoite, verkkosivusto ja puhelinnumero. Pidä valmiiksi tiedekunnastasi jonkun sellaisen henkilön yhteystiedot, joka osaa vastata englanniksi.
  Transcript ja Diploma Supplement eivät tällä hetkellä kuulu vaadittuihin asiakirjoihin, mutta niiden lähettäminen ei ole ongelma. Pidä alkuperäiset asiakirjat mahdollisimman pitkälti englanninkielisinä. Jos tutkintotodistuksesi on turkinkielinen, pyydä tiedekunnan sihteeristöltä "Diploma in English is as original" -asiakirja. Ongelmia syntyy, jos kääntäjät eivät ole apostillella valtuutettuja laitoksia.


  Mihin postiosoitteeseen lähetän asiakirjat? Jumiutuuko hän tulliin?

  Postilaatikon osoite : Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira, PL 43, 00521 Helsinki / Finland

  Postiosoite henkilökohtaista toimitusta tai kirjattua lähetystä varten : Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira, Ratapihantie 9, 00520 Helsinki / Finland

  Lähetä digitaalinen kopio paperitöistäsi kirjaamo@valvira.fi sähköpostiosoitteeseen suomalaisella hakulomakkeella (klikkaa tästä hakeaksesi apua). Voit myös lähettää digitaalisia kopioita asiakirjoistasi kyberturvallisuustasolla https://turvaviesti.valvira.fi.

  Sinun on annettava tulli-ilmoitus jokaisesta EU:n ulkopuolelta Suomeen tehdystä kirjeestä tai postista. Postiyhtiö, jolle lähetät asiakirjoja tulli-ilmoituksen tekemistä varten. Sinun on myös varmistettava, että Arviointimaksun maksaa Suomessa Posti Oy (2,90 €). Muussa tapauksessa postisi juuttuu tulliin (ptt-lähetysten yleinen ongelma). Voit seurata postiasi seurantakoodillasi täällä.

  Jotta voit suorittaa Posti Oy:n lisämaksun, sinun on ensin pystyttävä aktivoimaan suomalainen henkilöllisyydenvahvistuspalvelupassillasi. Valitettavasti ei ole mahdollista tehdä tulli-ilmoitusta postituksestasi. Ilmoituksen voi tehdä vain vastaanottaja tai Suomessa asuva henkilö. Tai yrityksen, jolle lähetät postisi, on tehtävä tämä tulli-ilmoitus puolestasi.

  Tarkista aina seuraamasi sivu postinumerollasi. 20 päivän kuluessa postin vastaanottamisesta sinun on ensin annettava tulli-ilmoitus ja maksettava kustannukset ja maksettava sitten postikulut. Muussa tapauksessa postisi palautetaan. Posti Oy on kerännyt kaikki tässä osiossa mainitut linkit seuraavalle sivulle. Kokemuksemme mukaan voimme osoittaa tullausarvon "1 euro" ja ilmoitus on "Paperi ..." Kun valitsemme, saamme työn tehtyä 0,24 euron arvonlisäverolla ja 0 euron tullimaksulla. Maksun suorittamiseen on käytettävä suomalaista pankkitiliä tai suomalaista henkilövahvistuspalvelua. Kun haet postin lisäkustannuksia seurantakoodilla, maksupainikkeen pitäisi näkyä. Sinun on maksettava 2,90 euron kulut. Jos postilisän maksupainike ei tule näkyviin, voit kysyä Valviran viranomaiselta terhikki@valvira.fi osoitteesta, onko postisi saapunut perille.