julkaistu

Harjoittelu ulkomailla – lääkärinä toimiminen ulkomailla

Opiskele lääketiedettä Turkissa ja työskentele ulkomailla

Turkin lääkärit alkoivat työskennellä mieluummin ulkomailla. Yli 120 lääketieteellisen tiedekunnan ansiosta Turkista on tullut lääkäreiden viejämaa maailmalle. Aivovuodon lisäksi myös lääkäreiden, joista puolet on erikoislääkäreitä ja ylempiä, jotka saavat kalleimman ja vaivalloisimman koulutuksen, muuttoliike on viime aikoina saavuttanut 2000 lääkärin määrän vuosittain. Tämä luku paljastaa, että lähes yhtä monta lääkäriä lähtee maasta kuin keskimäärin 8-10 lääketieteellisen tiedekunnan tutkinnon suorittanutta lääkäriä. Maasta lähtevät lääkärit muuttavat usein maihin, joissa puhutaan muita kieliä kuin englantia. Tässä tapauksessa voimme myös sanoa, että lääkärikollegamme, jotka ovat muuttaneet maasta, osaavat keskimäärin kahta vierasta kieltä. He lopettavat työnsä tai opiskelevat TUS-opintojaan voidakseen työskennellä lääkärinä ulkomailla. Sen sijaan he opiskelevat kieltä ja lähtevät maasta.


Lääketieteen harjoittaminen ulkomailla

Kollegamme, jotka opiskelivat lääketiedettä englanniksi maassamme, erikoistuivat ulkomaille ja palasivat. Nyt englanti toimii apukielenä maassa, johon he menevät. Vuonna 2021 eniten maahanmuuttoa saanut maa oli Saksa, jossa oli 1300-1500 ihmistä vuodessa. Euroopan maiden, kuten Italian, Espanjan, Ruotsin, Suomen, Sveitsin ja Norjan, kysyntä on kasvanut. Se oli suosittu myös Yhdistyneen kuningaskunnan common wealth -maissa, kuten Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa, Qatarissa, Kuwaitissa, Bahrainissa, Uudessa-Seelannissa ja Australiassa. Saudi-Arabia, Amerikka, Kanada ovat myös vaihtoehtoja. Niiden maiden paremmuusjärjestystä, joihin ne ovat muuttaneet, on syytä arvioida niiden väestön, vaurauden ja vaikeuksien kannalta. Kollegamme pyrkivät tekemään heille parhaan valinnan. Emme tee vertailua. Neuvomme on, että; "Valitse se, joka sopii sinulle parhaiten ja helpoin".


Miten tulla lääkäriksi ulkomailla?

Aloita Google-hauista. Voit soittaa puhelusi turkiksi. Etsi mahdollisuuksia oppia sen maan kieli, jota pidät silmällä, ilmaiseksi Internetistä. PDF-kirjat, sovellukset, verkkokielikurssit ja yksityisen kielen oppitunnit riittävät kielen oppimiseen. Sinun täytyy käyttää rahaa ja aikaa vieraan kielen oppimiseen. Aika on vähintään 6 kuukautta.


Maat, joissa on pulaa lääkäreistä

Turkissa on yksi lääkäri 500 asukasta kohden. Tämä määrä on hyvin riittämätön. Lyhentämällä potilaskohtaista aikaa ja ottamalla käyttöön suoritusjärjestelmä lääkäreiden vaje on kuitenkin peitetty. Kun lääketieteellisiä tiedekuntia on 120, on selvää, että lääkäreistä tulee lyhyessä ajassa ylitarjontaa, mutta ainoa ratkaisu näyttää olevan tiedekuntien sulkeminen tai lääkärien siirtäminen pois Turkista. Skandinavian maissa ihanteellinen määrä lääkäreitä asukasta kohti on 250. Potilaan keskimääräinen tutkimusaika on 20 minuuttia. Lääketieteellisiä tiedekuntia on 3-5. Lääkäreitä tarvitsevat maat ovat ottaneet politiikakseen säästää rahaa ja sisäistä maahanmuuttoa tuomalla lääkäreitä ulkomailta. Lähes jokainen kehittynyt maa, joka on saavuttanut korkean tulotason, ostaa lääkäreitä ulkomailta. Voimme myös sanoa, että lääkäreiden ostaminen ulkomailta on tämänkaltaisten maiden ainutlaatuinen politiikka.


Mitä tehdä tullakseen lääkäriksi ulkomailla?

Esitä lääketieteellisen koulun tutkintotodistuksesi sen maan asianomaisessa oppilaitoksessa, johon aiot matkustaa. Aloita kyseisen maan äidinkielen opiskelu. Tee samalla Google-hakuja, kuten"doctor telegram in Finland","doctors group abroad", " Doktorlar Osuuskunta in Europe", maasta, johon olet menossa. Älä koskaan eristäydy kollegoistasi. Hyödy jokaisen kollegan kokemuksesta, joka on kulkenut tätä tietä aiemmin. Vaikka teoreettinen tieto on kullan arvoista, kokemus on korvaamaton. Varmista tätä polkua koskevat negatiiviset tiedot kirjallisista lähteistä ja kokemusta omaavilta henkilöiltä. Hyödynnä digitaalisen ympäristön tarjoamat mahdollisuudet täysimääräisesti. Saat vastauksia myös esittämällä kysymyksiä kyseisen maan laitoksille sähköpostitse.


Missä maissa turkkilainen lääkärin tutkintotodistus on voimassa?

Turkin kaltaisista maista, joissa opetetaan länsimaista lääketiedettä, saadut tutkintotodistukset tunnustetaan lähes kaikissa maissa. Tarvittavat menettelyt vaihtelevat maittain.