julkaistu

Lääketiede Suomessa ja Suomessa Doktorlar Osuuskunta

Se on ammattiryhmä, joka etsii "ilman voittoa" nopeinta, tarkoituksenmukaisinta ja luotettavinta tapaa, jolla turkkilaiset lääkärit voivat jatkaa lääkärin ammattiaan Suomessa tai jatkaa lääkärin ammattiaan Suomessa lääketieteellisen vastaavuusmenettelyn kautta. Korkeakoulutetut ammatit, erityisesti lääkärit, voivat liittyä Doktorlar Osuunkunta -osuuskunnan jäseniksi Euroopassa.

Lääkärit-ryhmää voi seurata sosiaalisessa mediassa Facebook-, Sähke-, Twitter- ja Instagram-tileillään. Niiden, jotka haluavat ilmoittautua suomenkieliselle kurssille, tulisi liittyä "Sähke lääkäreille Suomessa" -ryhmäämme ja lukea "Kiinnitetyt viestit ylävalikossa" ja ottaa yhteyttä. Muista liittyä Lääkärit-Facebook-ryhmään vain lääkäreille.


Ilmoittautuminen suomalaissertifioituun suomalaiseen lääketieteelliseen kouluun Suomessa on nyt auki. Liity jäseneksi Suomi Doktorlar Osuuskuntasaat koulualennuksen, suomenkielisen lääketieteen tutkintotodistuksen käännöksen ja työnhaun, asunnonhaun, ammatillisen tuen 👉jäsenyys

#Lääkärinä ulkomaillaMiten turkkilaisista lääkäreistä voi tulla lääkäreitä Suomessa?

Valviran laitos valtuuttaa terveydenhuollon ammattilaiset, kuten lääkärit tai lääketieteen ammattilaiset, jotka tarvitsevat oikeudellista toimivaltaa. Meidän on seurattava Valviran tietä lailliseen auktoriteettiin Suomessa. Ensimmäinen asia, jota tarvitset, on "lääketieteellisen koulun tutkintotodistuksesi". Toiseksi se on Suomessa "vähintään 6 kuukauden harjoitteluharjoittelu". Kolmas vaatimus on "B1-B2 Suomen kielen taito", jonka saat "suomen kielen koulutuksella ja YKI-kielikokeella" kahden ensimmäisen maininnan aikana. Viimeisessä osassa on "kolmivaiheisia kokeita" lääketieteelliselle pätevyydelle. Jokainen testi lisää auktoriteettiasi. Ja kun läpäiset loppukokeen, olet nyt rekisteröitynyt täysin päteväksi lääkäriksi.


Suomi lääkäriksi Suomeen

Voit saada suomenkielisiä kurssi-ilmoituksia turkkilaisille lääkäreille ja suomalaisia koulutusmateriaaleja https://fince.fi sivustolta.


Lääketieteellisen tiedekunnan tutkintotodistuksen tunnistaminen

Lääketieteellisiin tunnistusmenettelyihin tarvittavat asiakirjat eivät ylitä yhden käden sormien määrää. 1) Tutkintotodistus, 2)Passi, 3)Hyväjänteinen todistus ovat tällä hetkellä pyydettyjä asiakirjoja. Suosittelemme lisäämään 4)Transkriptio vanhanaikaisen menetelmän mukaisesti ja 5)Tutkintotodistusliite, jos mahdollista. Anna asiakirjojen alkuperäiskappaleen olla mahdollisimman paljon englanniksi. Jos tutkintotodistuksesi on turkiksi, pyydä "English Diploma Is Like The Original" -todistus tiedekunnan sihteeristöltä. Klikkaa tästä saadaksesi lyhyen tiekartan.


Eurooppaan lääkäreiden osuuskunta

Se on osuuskunta, joka tarjoaa tuotteita ja palveluja lääkäreille, jotka haluavat harjoittaa lääkärin ammattia Euroopassa ja harjoittaa lääkärin ammattia Suomessa. Sen ovat perustaneet suomalaiset lääkärit. Doktorlar Osuuskuntaklikkaa tästä lisätietoja.


julkaistu

Doktorlar Osuuskunta Mitä se tekee?

Keitä me olemme? 

Mitkä ovat tavoitteemme?

Miten ja missä me hyödymme?

Lääkäriryhmämme on yhteistyöhön ja solidaarisuuteen perustuva eturyhmä. Saavuttamamme hyödyt näkyvät yhteisessä nimittäjässä. Hankkimillamme taidoilla olemme pystyneet hoitamaan tehtäviä, joihin satojen tuhansien eurojen pääoma ei riitä. 

Pystyimme virallistamaan tämän ryhmän kollegojemme etujen mukaisesti ja perustamaan eurooppalaisen osuuskunnan. 

Olemme Suomen ensimmäinen lääkäriosuuskunta ilman julkista pääomaa. Pohjoisen alueen ensimmäinen julkinen osuuskunta, joka on yliopistokumppanuus ja erikoislääkäriosuuskunta. Tältä osin olemme ainoa lääkäriosuuskunta etelässä eli pääkaupunkiseudulla, joten meillä on mahdollisuus tarttua moniin mahdollisuuksiin.

Osuuskuntamme ansaintamahdollisuudet kasvavat päivä päivältä.

En näe mitään ongelmaa sloganin käyttämisessä tässä:

"Lääkärimme voivat olla myös urheilijoita, käsityöläisiä, taiteilijoita ja liikemiehiä. Päinvastaista on kuitenkin harvoin havaittavissa." 

Tässä suhteessa meidän pitäisi olla avoimia käyttämään kaikkia osuuskuntamme mahdollisuuksia.  

Osuuskunnat, joilla on "demokraattinen" rakenne, säilyttävät rakenteensa myös avoimuutensa avulla.

Itse asiassa epäluottamukselle ei ole enää paljon tilaa.

Uskon, että se on paikka, jossa tunnet olosi turvallisemmaksi ja vahvemmaksi.

julkaistu

Harjoittelu ulkomailla – lääkärinä toimiminen ulkomailla

Opiskele lääketiedettä Turkissa ja työskentele ulkomailla

Turkin lääkärit alkoivat työskennellä mieluummin ulkomailla. Yli 120 lääketieteellisen tiedekunnan ansiosta Turkista on tullut lääkäreiden viejämaa maailmalle. Aivovuodon lisäksi myös lääkäreiden, joista puolet on erikoislääkäreitä ja ylempiä, jotka saavat kalleimman ja vaivalloisimman koulutuksen, muuttoliike on viime aikoina saavuttanut 2000 lääkärin määrän vuosittain. Tämä luku paljastaa, että lähes yhtä monta lääkäriä lähtee maasta kuin keskimäärin 8-10 lääketieteellisen tiedekunnan tutkinnon suorittanutta lääkäriä. Maasta lähtevät lääkärit muuttavat usein maihin, joissa puhutaan muita kieliä kuin englantia. Tässä tapauksessa voimme myös sanoa, että lääkärikollegamme, jotka ovat muuttaneet maasta, osaavat keskimäärin kahta vierasta kieltä. He lopettavat työnsä tai opiskelevat TUS-opintojaan voidakseen työskennellä lääkärinä ulkomailla. Sen sijaan he opiskelevat kieltä ja lähtevät maasta.


Lääketieteen harjoittaminen ulkomailla

Kollegamme, jotka opiskelivat lääketiedettä englanniksi maassamme, erikoistuivat ulkomaille ja palasivat. Nyt englanti toimii apukielenä maassa, johon he menevät. Vuonna 2021 eniten maahanmuuttoa saanut maa oli Saksa, jossa oli 1300-1500 ihmistä vuodessa. Euroopan maiden, kuten Italian, Espanjan, Ruotsin, Suomen, Sveitsin ja Norjan, kysyntä on kasvanut. Se oli suosittu myös Yhdistyneen kuningaskunnan common wealth -maissa, kuten Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa, Qatarissa, Kuwaitissa, Bahrainissa, Uudessa-Seelannissa ja Australiassa. Saudi-Arabia, Amerikka, Kanada ovat myös vaihtoehtoja. Niiden maiden paremmuusjärjestystä, joihin ne ovat muuttaneet, on syytä arvioida niiden väestön, vaurauden ja vaikeuksien kannalta. Kollegamme pyrkivät tekemään heille parhaan valinnan. Emme tee vertailua. Neuvomme on, että; "Valitse se, joka sopii sinulle parhaiten ja helpoin".


Miten tulla lääkäriksi ulkomailla?

Aloita Google-hauista. Voit soittaa puhelusi turkiksi. Etsi mahdollisuuksia oppia sen maan kieli, jota pidät silmällä, ilmaiseksi Internetistä. PDF-kirjat, sovellukset, verkkokielikurssit ja yksityisen kielen oppitunnit riittävät kielen oppimiseen. Sinun täytyy käyttää rahaa ja aikaa vieraan kielen oppimiseen. Aika on vähintään 6 kuukautta.


Maat, joissa on pulaa lääkäreistä

Turkissa on yksi lääkäri 500 asukasta kohden. Tämä määrä on hyvin riittämätön. Lyhentämällä potilaskohtaista aikaa ja ottamalla käyttöön suoritusjärjestelmä lääkäreiden vaje on kuitenkin peitetty. Kun lääketieteellisiä tiedekuntia on 120, on selvää, että lääkäreistä tulee lyhyessä ajassa ylitarjontaa, mutta ainoa ratkaisu näyttää olevan tiedekuntien sulkeminen tai lääkärien siirtäminen pois Turkista. Skandinavian maissa ihanteellinen määrä lääkäreitä asukasta kohti on 250. Potilaan keskimääräinen tutkimusaika on 20 minuuttia. Lääketieteellisiä tiedekuntia on 3-5. Lääkäreitä tarvitsevat maat ovat ottaneet politiikakseen säästää rahaa ja sisäistä maahanmuuttoa tuomalla lääkäreitä ulkomailta. Lähes jokainen kehittynyt maa, joka on saavuttanut korkean tulotason, ostaa lääkäreitä ulkomailta. Voimme myös sanoa, että lääkäreiden ostaminen ulkomailta on tämänkaltaisten maiden ainutlaatuinen politiikka.


Mitä tehdä tullakseen lääkäriksi ulkomailla?

Esitä lääketieteellisen koulun tutkintotodistuksesi sen maan asianomaisessa oppilaitoksessa, johon aiot matkustaa. Aloita kyseisen maan äidinkielen opiskelu. Tee samalla Google-hakuja, kuten"doctor telegram in Finland","doctors group abroad", " Doktorlar Osuuskunta in Europe", maasta, johon olet menossa. Älä koskaan eristäydy kollegoistasi. Hyödy jokaisen kollegan kokemuksesta, joka on kulkenut tätä tietä aiemmin. Vaikka teoreettinen tieto on kullan arvoista, kokemus on korvaamaton. Varmista tätä polkua koskevat negatiiviset tiedot kirjallisista lähteistä ja kokemusta omaavilta henkilöiltä. Hyödynnä digitaalisen ympäristön tarjoamat mahdollisuudet täysimääräisesti. Saat vastauksia myös esittämällä kysymyksiä kyseisen maan laitoksille sähköpostitse.


Missä maissa turkkilainen lääkärin tutkintotodistus on voimassa?

Turkin kaltaisista maista, joissa opetetaan länsimaista lääketiedettä, saadut tutkintotodistukset tunnustetaan lähes kaikissa maissa. Tarvittavat menettelyt vaihtelevat maittain.


julkaistu

Lääketieteellisen tiedekunnan tutkintotodistuksen tunnistaminen  Suomessa

Mikä laitos tunnustaa lääketieteen tutkinnon Suomessa?

Suomessa lääkärin tutkintoja tunnustava organisaatio on Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto, joka tunnetaan myös nimellä Valvira (organisaation erikoisnimi on yhdistelmä sanojen valvonta ja virasto ensimmäisistä tavuista). Tarvittavat asiakirjat on lähetettävä Valviralle postitse. Yrityksen, jolle lähetät postia, on tehtävä tulli-ilmoitus postistasi. Muussa tapauksessa postisi juuttuu tulliin. Valvira päivittää ja julkaisee tarvittavat asiakirjat ja toimet verkkosivuillaan.Klikkaa tästä, kun haluat lukea vaatimukset lääkäreille, jotka ovat opiskelleet lääketiedettä Euroopan ulkopuolella (EU/ETA-maiden ulkopuolella).


Mitkä ovat asiakirjat, joita tarvitaan turkkilaisen lääketieteellisen korkeakoulututkinnon ylentämiseen Suomessa?

Suomessa turkkilainen lääketieteellisen oppilaitoksen tutkintotodistus vaatii passin, lääketieteellisen tiedekunnan tutkintotodistuksen, hyvän aseman todistuksen.


Suomessa turkkilainen lääketieteellisen oppilaitoksen tutkintotodistus vaatii passin, lääketieteellisen tiedekunnan tutkintotodistuksen, hyvän aseman todistuksen.

Apostillella varustettu kopio lääketieteellisestä tutkintotodistuksesta ja passista, jonka apostille-valtuutettu notaari ja oikeudellisesti pätevä kääntäjä (jonka käännös apostilloidaan kuvernementissa tai piirikuvernementissa) on kääntänyt englanniksi, sekä apostillella varustettu englanninkielinen Good-Standing-asiakirja riittävät. Luettelo apostilleluvan antavista laitoksista. Valvira ei myöskään hyväksy turkkilaisia kääntäjiä. Voit lähettää tutkintotodistuksesi pdf-muodossa sähköpostitse valtuutetulle kääntäjälle Suomessa ja pyytää häntä lähettämään käännöksen puolestasi Valviralle. He veloittavat 40 €, mutta asiakirjasi on 100 % varmennettu. Voit myös tulostaa suomenkielisen hakemuslomakkeen Valviranvastaavalta sivulta (Jos hakulomakkeen linkki ei toimi, voit ladata sen myös sivuiltamme), täyttää sen ja lisätä sen asiakirjoihisi kirjoittamalla päivämäärän ja nimesi (Klikkaa tästä hakuohjeet). Kun täytät lomakkeen, kirjoita osoitteesi ja lääketieteellisen oppilaitoksesi nimi kääntämättä sitä. Sinulta pyydetään lääketieteellisen oppilaitoksesi sähköpostiosoite, verkkosivusto ja puhelinnumero. Pidä valmiiksi tiedekunnastasi jonkun sellaisen henkilön yhteystiedot, joka osaa vastata englanniksi.
Transcript ja Diploma Supplement eivät tällä hetkellä kuulu vaadittuihin asiakirjoihin, mutta niiden lähettäminen ei ole ongelma. Pidä alkuperäiset asiakirjat mahdollisimman pitkälti englanninkielisinä. Jos tutkintotodistuksesi on turkinkielinen, pyydä tiedekunnan sihteeristöltä "Diploma in English is as original" -asiakirja. Ongelmia syntyy, jos kääntäjät eivät ole apostillella valtuutettuja laitoksia.


Mihin postiosoitteeseen lähetän asiakirjat? Jumiutuuko hän tulliin?

Postilaatikon osoite : Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira, PL 43, 00521 Helsinki / Finland

Postiosoite henkilökohtaista toimitusta tai kirjattua lähetystä varten : Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira, Ratapihantie 9, 00520 Helsinki / Finland

Lähetä digitaalinen kopio paperitöistäsi kirjaamo@valvira.fi sähköpostiosoitteeseen suomalaisella hakulomakkeella (klikkaa tästä hakeaksesi apua). Voit myös lähettää digitaalisia kopioita asiakirjoistasi kyberturvallisuustasolla https://turvaviesti.valvira.fi.

Sinun on annettava tulli-ilmoitus jokaisesta EU:n ulkopuolelta Suomeen tehdystä kirjeestä tai postista. Postiyhtiö, jolle lähetät asiakirjoja tulli-ilmoituksen tekemistä varten. Sinun on myös varmistettava, että Arviointimaksun maksaa Suomessa Posti Oy (2,90 €). Muussa tapauksessa postisi juuttuu tulliin (ptt-lähetysten yleinen ongelma). Voit seurata postiasi seurantakoodillasi täällä.

Jotta voit suorittaa Posti Oy:n lisämaksun, sinun on ensin pystyttävä aktivoimaan suomalainen henkilöllisyydenvahvistuspalvelupassillasi. Valitettavasti ei ole mahdollista tehdä tulli-ilmoitusta postituksestasi. Ilmoituksen voi tehdä vain vastaanottaja tai Suomessa asuva henkilö. Tai yrityksen, jolle lähetät postisi, on tehtävä tämä tulli-ilmoitus puolestasi.

Tarkista aina seuraamasi sivu postinumerollasi. 20 päivän kuluessa postin vastaanottamisesta sinun on ensin annettava tulli-ilmoitus ja maksettava kustannukset ja maksettava sitten postikulut. Muussa tapauksessa postisi palautetaan. Posti Oy on kerännyt kaikki tässä osiossa mainitut linkit seuraavalle sivulle. Kokemuksemme mukaan voimme osoittaa tullausarvon "1 euro" ja ilmoitus on "Paperi ..." Kun valitsemme, saamme työn tehtyä 0,24 euron arvonlisäverolla ja 0 euron tullimaksulla. Maksun suorittamiseen on käytettävä suomalaista pankkitiliä tai suomalaista henkilövahvistuspalvelua. Kun haet postin lisäkustannuksia seurantakoodilla, maksupainikkeen pitäisi näkyä. Sinun on maksettava 2,90 euron kulut. Jos postilisän maksupainike ei tule näkyviin, voit kysyä Valviran viranomaiselta terhikki@valvira.fi osoitteesta, onko postisi saapunut perille.